Kvinnodagen till ära körde jag ett Rootcamp utomhusträningspass där vi fokuserade på starka, modiga och kraftfulla kvinnor. Kvinnor som betytt mycket för jämställdheten och människors lika värde. Vi gjorde cirkelträning á la Selma Lagerlöf, rygglyft som Malala, jägarvila som Rosa Parks, stjärnhopp som Florece Nightingale, baklänges-burpees som Pippi och inte minst sprang vi som Kathrine Switzer och Evy Palm. Se detta klipp på den första kvinnan som 1967 fullföljde Boston Marathon – trots att funktionärerna gjorde allt i sin makt för att få bort henne från loppet. Visste ni att kvinnor INTE FICK springa maraton för 50 år sedan?

8.e mars är en viktig dag. En dag då vi alla ska känna oss lite extra starka, stolta och kanske arga. En dag att uppmärksamma vår omvärld lite extra. En dag att berätta för varandra och för våra barn om hur det var förr, hur det är nu, hur det är i andra delar av världen. Hur vi vill ha det i framtiden. Att vi tillsammans skapar framtiden.

För mig som ägare av Rootcamp, kvinna och egen företagare betyder det otroligt mycket att kunna skapa en framtid för människor som vill röra på sig och ha roligt och på så sätt må bra. Att kunna skapa ett företag där instruktörer får växa och utvecklas. Att driva ett företag som jag kan känna stolthet över och som drivs av meningsfullhet. Att utveckla Rootcamp till ett företag som mina barn kan ärva!

Rootcamp är för alla. Kvinnor som män, även om många av oss, både instruktörer och deltagare, är kvinnor. I morgon håller vi en utbildning av nya både manliga och kvinnliga instruktörer. För Rootcamp ska fortsätta växa. Rootcamp ska finnas på fler platser och för fler målgrupper.