Äntligen kom helgen då det var dags för Rootcamp Käringön 2018. Årets höjdpunkt! För femte året i rad anordnade Rootcamp sin träningshelg på härliga Käringön på svenska Västkusten. Den är till för njutning för alla som vill anmäla sig, alltså inte bara inbitna Rootcamp-deltagare. När färjan la till i hamnen på fredagseftermiddagen strömmade mer än 30 förväntansfulla tjejer av båten med packningen full av träningskläder för en helg av rörelse, umgänge, avkoppling, kondition, styrketräning och bastu & havsbad. Allt i denna fantastiska miljö som Käringön erbjuder.

Väl installerade i rummen var det dags för helgens första träningspass med Jenny och Anna-Karin. Knäböj, upphopp och utfall varvades medan alla deltagare sa sitt namn och antalet bokstäver i namnet utgjorde antalet repetitioner i övningen. Ett roligt sätt att börja lära känna varandra lite. Passet fortsatte vid den mysiga Prästgården där blommorna fullständigt exploderat på den gröna gräsmattan. Från Prästgården bar det av ut mot klipporna för lite sköna balansövningar och mindfulness, landa i känslan av att ha en skön helg framför sig.

Medan gänget tränade lagade Lina från @linalagakraft en god och nyttig kvällsmåltid som avnjöts tillsammans med tända ljus och trevligt småprat medans mörkret smög sig på. De flesta gjorde tidig kväller för att redan tidigt på lördag morgon vara redo för ett yogainspirerat pass innan en välbehövlig frukost.

Resten av lördagen bjöds det på hållbar löpteknik med Jenny och rolig & svettig Rootcampträning med Sara och Anna-Karin. I samband med ännu en god måltid lagad av Lina vid lunch hade vi “Linas Matprat” en dialog kring hållbart tänk kring mat. Hur ska vi tänka kring ekologiskt, närproducerat, havre eller råg, socker, vete, mjölk, mm. Mycket inspirerande och viktigt i dagens samhälle.


Under hela lördagen fanns också duktiga Kristian från Hemmahosmassage på plats på Käringön och han hade fullt upp att lösa upp muskler som börjat stelna till av träningspassen. När lördagseftermiddagens sista träningspass var avklarat samlades alla vid bastun. En del bastade och hoppade i havet medan andra bara tog det lugnt och småpratade med varandra medan skön musik strömmade ut ur högtalaren. Efter ett par timmar var det dags att dra på lite andra kläder än träningskläder och bege oss de få metrarna till Petersons krog för en middag med fantastisk mat och dryck.


Inte heller denna kväll blev särskilt sen då alla började bli möra i benen och skönt avslappnade i själen. Redan vid halv elvatiden var det tyst och stilla på vandrarhemmet. I några rum var det redan mörkt och alla sov medan några småpratade på sina rum men lamporna släcktes ganska snart en efter en.

På söndag morgon var det ”sovmorgon”. Frukosten var framdukad lite längre och de som ville sov vidare medan andra gick upp och följde med Sara och Anna-Karin ut på Rootcamp Challenge. Det var inte så svårt som det låter utan ett pass som började tillsammans ute på fyren och sedan fick man lagvis med tre personer i varje lag ta sig till olika landmärken på ön, göra en tilldelad övning och fota laget. Det flödade av kreativitet och träningsglädjen lyste igenom varje bild. En vinnarbild utsågs och segrarna åkte hem med varsin midjeväska som man kan ha på sig när man tränar för förvaring av mobiltelefon, nycklar  (går att köpa i Rootcamps webshop)

Innan hemresan erbjöds ett långt och härligt yogapass av Nadja som kommit ut på morgonen. Den yogan var välbehövlig för att mjuka upp stela kroppar efter helgens bravader och efter yogan var det återigen dags för en vällagad vegetarisk lunch av Lina.

Solen fanns med oss hela helgen och både frukost och lunch intogs utomhus vid borden, på trappan eller på klippan utanför vandrarhemmet.

Efter lunch hade alla tömt rummen på packning och helgen avslutades med att Rootcamps instruktör Sara delade med sig av sin egen historia ”Cancer, kaos och drivkraft”. Hur hittar man motivationen när allt blir svart? En stark föreläsning med ett budskap om att hitta de positiva bitarna i livet även när det är kaos för att hitta styrkan till att ta sig igenom kaoset. Att välja rätt tankar, människor i sin närhet och rätt fokus.

Om det var fullt av förväntningar vid ankomst till Käringön så vågar vi nog säga att det på vägen hem var överfullt av känslor, intryck, tacksamhet, avkoppling, rörelser och en och annan stel muskel.

Tack alla som deltog och gjorde årets träningshelg på Käringön till en fantastisk helg där vi kan sammanfatta det med att alla Rootcamps ledord uppfylldes med råge. Träningsglädje – Utomhus – Tillsammans

Hoppas vi ses igen 2019! Håll utkik på www.rootcamp.se för anmälan.