Sista helgen i mars, kan man träna utomhus då? Javisst kan man det!

På härliga Två Skyttlar i Skene checkade ett gäng träningssugna tjejer och killar in för ett boostat dygn med Rootcamp. Det var bara att slänga in väskorna i de trevliga små stugorna, dra på träningskläderna och köra igång. Dygnets första pass bestod av ett sightseeingpass där vi tog oss runt området för att veta vart olika platser fanns. Vi stannade till då och då för att se till att hela kroppen fick vara med och olika övningar blandades med olika sätt att ta sig fram. Ja varför bara gå eller springa när man kan krypa som en kameleont upp för en backe och köra armhävningar med klapp i solnedgången.

Efter träningspasset var det dags att dra sig ner mot sjön. Där väntade ett värmande bubbelbad, bastu och lite godsaker. De som ville och vågade hoppade i sjön men vi vågar inte sia om temperaturen. Varmt var det i alla fall inte men uppfriskande skulle man kunna säga.Vi hade kunnat stanna kvar i bastun och bubbelpoolen hela kvällen men hungern började ge sig till känna och den fantastiska personalen på Två Skyttlar hade börjat förbereda utomhusgrillen för vår grillkväll. Det var alltså dags att dra på badrocken som fanns tillhands för var och en och gå upp till stugan och byta om.

När vi åter kom ner till sjön var grillen i full gång och vi grillade det förberedda köttet och kycklingen. Sallad och övriga tillbehör fanns uppdukat och det var bara för deltagarna att kliva in i värmen och sätta sig till bords. Vi njöt av god mat och dryck och trevliga samtal men kvällen blev inte så sen utan runt kl 23 var alla trötta och lamporna släcktes i stuga för stuga.

Så blev det lördag morgon och alla var uppe med tuppen! En lugn morgonjogg i skogen med efterföljande yogainspirerad rörelse väckte oss sakta till liv innan vi intog en underbar frukost full av energi inför dagens aktiviteter. Först ut på förmiddagen var ett pass i Två Skyttlars fina utegym. Slå med slägga, välta däck, klättra i ”monkeybar” mm kändes i muskler man inte visste fanns på kroppen. Det är ju kanske inte varje dag man välter runt ett däck till exempel.

Sen var det dags att äta igen och maten på Två Skyttlar är verkligen något utöver det vanliga. SÅ otroligt gott och allt är tillagat med kärlek och till större delen av närproducerade och ekologiska råvaror. Efter att ha smält lunchmaten en stund väntade ett typiskt Rootcamppass. En lekfull stafett fick tävlingsandan att kicka in hos deltagarna och alla kämpade efter sin förmåga och peppade varandra till att ge det där lilla extra. Efter stafetten fick coremusklerna sig en omgång med blandade bål och ryggövningar.

Aktivitet kräver energi och nere vid sjön hade det nu dukats upp ett energigivande mellanmål med rödbets och ingefära shot och hemmagjorda små energibars. Njutning till max av både mellanmål och utsikt över sjön. Nu laddade vi upp för dagens och dygnets sista pass. I en skogsdunge samlade deltagarna kottar och små pinnar som lades i en hög. Två och två eller tre och tre jobbade man sig igenom övningar för hela kroppen och BINGO! Efter väl utfört arbete blev det bingo både på brickan och på det boostade träningsdygnet.

Vi är så imponerade av alla deltagare som med sådan träningsglädje och energi deltog i alla pass som erbjöds. Vilken tur vi har som får tillbringa tid i naturen med så många härliga människor som alla har samma önskan, att få rörelse och energi. Vi vill säga stort TACK till alla som gjorde det här dygnet till ett fantastiskt dygn och vi hoppas på återseende på Två Skyttlar eller på någon av våra andra träningsresor.

Håll utkik på www.rootcamp.se för att se vad som är på gång.