Bakom lucka 9 kan du vinna en gratis plats till nästa tillfälle Rootcamp Trail den 16 december

Rootcamp Trail drog igång den 18:e november och det blev en härlig löptur med glada deltagare. På de vanliga träningspassen med Rootcamp utomhusträning tränar vi hela kroppen och även lite löpning men vi hinner inte ut på några längre rundor. Det kommer vi att göra i Rootcamp Trail. Vid 2-3 tillfällen per månad kommer vi att erbjuda möjligheten att träna traillöpning med oss och sträckorna kommer att vara 5-10 km beroende på vart vi håller till.

Den här lördagen samlades vi vid Sandsjön och sprang samma sträcka som vår samarbetspartner Multisport XC kör Salming Trail Challenge på. Vi började med en uppvärmning anpassad för löpning och förberedde kroppen för det som komma skulle. Solen sken och vi tog oss lugnt och stilla upp för bräckan. En ganska tuff stigning men vi ser alltid till att ingen blir lämnad bakom.

Efter uppför kommer nerför och här följer ett lite trixigt parti där man får ha tungan rätt i mun. Strax därefter förändras terrängen och vi kommer in i skogen där det på sina ställen är rejält geggigt och blött.

Det är en av tjusningarna med traillöpning och när du väl plumsat en gång så spelar det inte så stor roll längre. Med ullstrumpor och bra skor så blir fötterna snart varma igen.

På slutet av rundan springer vi längs Sandsjön och stannar vid en brygga där vi gör löpstärkande övningar. En lyckokänsla infinner sig som alltid efter att ha sprungit i skogen och jag kan se att deltagarna har samma känsla.

Varje pass på Rootcamp Trail kommer vi att sträva efter den känslan, den goa känslan och njutningen av att vara ute i naturen. Passen kommer att innehålla uppvärmning, löpning med tips för traillöpning, löpstyrka och en skön gemenskap.

Idag är det det andra tillfället då vi springer trail i vackra Sandsjöbacka ihop – hoppas vi ses snart eller nästa tillfälle den 16:e dec