Bakom lucka 10 bjuder Vetenskapshälsan,  som Rootcamp samarbetar med, på sitt populära recept på Snickerbars.

Innehåller inget vitt socker eller mjöl utan bara ingerdienser som kroppen gillar. 100% njutning utlovas såhär på andra advent.

Recept
Botten
1 dl naturella cashewnötter
1/2 dl jordnötssmör (utan socker)
4 st dadlar
1 tsk vaniljpulver
En nypa salt

Fyllning
15 st dadlar
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 tsk flingsalt
1 dl naturella cashewnötter

Täcke
20 gram 85% choklad

Gör så här:
Gör först botten. Mixa cashewnötterna till fint mjöl i matberedare. Tillsätt jordnötssmör, dadlar, vaniljpulver och salt och blanda till en deg.
Gör en rulle och dela den i 8 bitar och forma till bars. Lägg på bakplåtspapper och frys in medan du gör fyllningen.
Gör sen fyllningen genom att mixa dadlar, kokosolja, vanilj, cashewnötter och salt till en slät smet.
Ta fram bottnarna ifrån frysen och fördela fyllningen ovanpå. Frys in ytterligare 2h.
Smält chokladen i micron och ringla över Snickerbarsen. Ställ kallt 10 min.

Ät och njut!