Under några höstveckor har Rootcamp erbjudit Rootcamp Family på flera platser – utomhusträning för hela familjen. Under höstlovsveckan kunde man på onsdagen träna med Sara i Kungsbacka och på söndagen i Billdal med Jenny. Vi lekte pepparkaksgubbar, besökte zoo, studsade studsmatta och såg till att mörda magar tillsammans. Det är så oerhört kul att kunna involvera alla möjliga åldrar på en och samma aktivitet: bebisar i barnvagn, rookies-pappor och mammor, goa, envisa 3-åringar, oövervinnliga 8-åringar, coola 11-åringar och engagerade Rootcampinstruktörer.

Även förra helgen tränade vi i Rootcamp Family ihop med våra egna och andras familjer vid lekplatsen Plikta i Slottskogen. Det bästa är att samlas och träna nära en lekplats. Då kan de barn som tröttnar eller inte vill vara med leka vid sidan av resten av familjen. Tids nog tycker de att det ser kul ut. De är med på något moment och leker sedan vidare.

Den 11 november anordnade vi Rootcamp Family som  ett evenemang för att uppmärksamma och samla in pengar till forskning om barndiabetes. Det är inte många som vet att det är en dödlig sjukdom som det än så länge inte finns något botemedel till. Att förena nytta med nöje är oslagbart. Mer om Barndiabetesfonden finner ni här. 

Att träna utomhusträning med hela familjen innebär att barnen får se vad föräldrarna gör på träningen. Rootcamp har ju vanlightvis 16-årsgräns, men inte vid dessa tillfällen. Här är det föräldrarna som ansvarar för sina egna barn. Det roliga är att barnen upptäcker ganska snart att vi mestadels leker! Kanske samma lekar som de själva gör på förskolan eller skolgympan eller på rasten. Ytterligare fördel med att ha med barnen är att de är så bra motvikt och har oftast dubbellt så mycket energi som oss vuxna.

Ni som aldrig har provat – följ med på nästa familjeträning! Den värsta av värsta träningvärkar utlovas och massor med träningsglädje ihop med de dina.

Till våren kommer Rootcamp erbjuda fler familjeträningar och även andra aktiviteter för barn. Så håll utkik.