Bakom lucka 6 delar härliga Jennie, Rootcampinstruktör i Frölunda/Ruddalen, med sig av sitt värlsdberömnda recept på pepparkaksmüsli.

Ingredienser

12 dl havregryn
1 dl skalade sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 msk mald nejlika
2 msk kanel
2 msk torkad malen ingefära
1 tsk salt
2 dl vatten
1 dl rapsolja
2 dl russin
Flytande honung efter smak
4 msk krossade linfrö

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda allt utom vatten, olja, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.

Blanda samman vatten och olja och häll det över grynblandningen.

Häll blandningen på en långpanna, ringla över honungen och rosta mitt i ugnen i 25-30 minuter.

Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.

När müslin svalnat, blanda i russin och linfrö.

Enjoy!

Vill du träna Rootcamp utomhusträning med Jennie i Ruddalen/Frölunda klicka här!