Äntligen! Nu introducerar Rootcamp utomhusträning för barn mellan ca 9-13 år. Vi kallar det After School och det är ett perfekt kravlöst alternativ för barn som inte har fritids eller annan rörelse direkt efter skoldagens slut. 

Varför? För att det är fantastiskt roligt att röra på sig utomhus på ett lekfullt och prestationslöst sätt. Dessutom vi vill få fler barn att röra på sig ute i naturen. Vi tycker att vi är för mycket inomhus och majoriteten av barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite och sitter stilla för mycket visar forskningen. Unga bör ägna minst 60 minuter per dag åt pulshöjande motion och träning, enligt den svenska läkarkårens rekommendationer – hur många av våra barn gör det? Läs mer om det här.

Därför bjuder vi in till PROVA PÅ kostnadsfritt tisdagen den 29.e augusti. Barn ca 10-12 år. Inget bindande utan man får prova helt förutsättningslöst första gången för att se om det är kul. Sedan bestämmer man sig om man vill fortsätta.

Vad är Rootcamp After Shool? En gång i veckan tränar vi prestationslös utomhusträning tillsammans. Vi blandar funktionell styrketräning med lekfull konditionsträning och vi anpassar övningar och intensitet efter individen. ALLA barn som gillar att träna i grupp utomhus är välkomna och kan vara med. Detta vet vi eftersom vi själva har barn som vi redan rör på oss tillsammans med.

Vem håller i träningen? Ella kommer huvudsakligen att hålla i träningen. Hon är fantastisk med barn och har stor erfarenhet från att träna barn i friidrott. Själv säger hon såhär: ”Hej! Mitt namn är Ella och jag är 16 år. Jag har länge hållit på med friidrott, både som aktiv själv och tränat andra barn/ungdomar. För mig har träning alltid varit en stor del av mitt liv och gett mig mycket glädje. Jag hoppas nu på att få inspirera och förmedla denna känsla!”

Hur? Barnet går hem efter skolan, äter mellanmål, byter om och tar sig själv till träningen. Ingen förälder behöver vara med. Barnet deltar på egen risk och förbinder sig till att följa instruktören.

Plats: Billdals Park (samlas i svängen vid grusparkeringen, gräsplanerna).

Tid: onsdagar kl. 16-17 under v. 35- v. 43 Träningen pågår under en timma.

Pris: GRATIS den 29:e aug, sedan 650 kr för 8 tillfällen (550kr om föräldrarna tränar med Rootcamp).

Instruktörer: Ella Larsen / Jenny Klockare Rossby

Utrustning: Oömma träningskläder och träningsskor och efter väder. Vantar/handskar.

Anmälan eller frågor: info@rootcamp.se och Facebook